HIER LEVEN WIJ TEN VOLLE !

Immense horizon, kolossale draak, strand dat zich uitstrekt zover het oog reikt, gigantische tunnel, immens uitgestrekte lucht, imposante kaap, monumentale haven... alles is hier XXL!

Download de handleiding!

NATUUR OP GROTE SCHAAL

Cap Blanc-Nez

CULTUUR OP GROTE SCHAAL

De Draak van Calais

ERFGOED OP GROTE SCHAAL

Belfort en klokkentorens

Welkom bij ons, waar de vier elementen elkaar kruisen, waar de natuur ONGELOOFLIJK GROTE ongerepte ruimtes biedt. Vlakten die ZICH UITSTREKKEN ZOVER HET OOG REIKT, met de zee als HORIZON. Trek door dit land van EINDELOOS VEEL schatten, waar velden, golven en krijtheuvels in elkaar overgaan. Doorkruis deze INDRUKWEKKENDE landschappen en ontdek hun karakter. Staar naar de HORIZON met land en zee en je zult merken dat de tijd vertraagt bij het ONEINDIGE kleurenpalet van de Opaalkust. Ontmoet uiteindelijk bewoners die hun armen WIJD voor je open houden en beleef SPECTACULAIRE historische evenement van een streek waar men graag met je deelt. Hier, waar de cultuur van REUZEN écht een filosofie is, denken we niet alleen groot,

WE BELEVEN ALLES XXL

DE ROUTE EN DE OMWEGEN TUSSEN
LAND EN ZEE

Blader in je eigen tempo door de nieuwe gids om de tijd oneindig te vertragen, of beleef alles integendeel met een snelheid van 160 kilometer per uur door het advies op te volgen van degenen die zonder filter de passie voor ons gebied delen. Haast hebben? Ontdek alle schatten van Calais XXL in één oogopslag dankzij onze volledige kaart!

Ontdek het volledige toeristische gidsboek!

Een bestemming rijk aan zijn 14 steden

Calais la plage, met de zee aan de horizon canal to tidal flats, between fileds and marshland.

Als je het centrum van Calais verlaat en naar het westen gaat, via de kustweg of een route landinwaarts, klimt het landschap omhoog naar een reeks heuvels, met hier en daar een paar gastvrije dorpjes. Het is een ideaal wandelland. Dit is de grote Two Caps-site, geclassificeerd als een “Grand Site de France” (equivalent van een Nationaal Park), met adembenemende panoramische uitzichten vanaf de kliffen van Cap Blanc-Nez (White-Nose Head). In het oosten ligt een “polderzone”, bestaande uit op de zee teruggewonnen gebied en gekenmerkt door de “wateringues” – kunstmatige afvoerkanalen om water naar de zee af te voeren en het land uit te drogen. In het zuiden een meer heuvelachtige, groene wereld, tussen weilanden, heuvels en moerassen. Het is duidelijk dat wandelpaden in een dergelijke omgeving een alternatief bieden voor wandelingen langs de kust.

Bonningues Lès Calais
Calais
Coquelles
Coulogne
Escalles
Fréthun
Hames-Boucres
Les Attaques
Marck
Nielles-Lès-Calais
Peuplingues
Pihen-Lès-Guines
Saint-Tricat
Sangatte-Blériot-Plage

Nieuwe bestemmingswebsite over een paar dagen!

Bereid tot die tijd nog een laatste keer uw verblijf voor calais-cotedopale.com